Kim Kramp

Orthomoleculair therapeut

Het menselijk lichaam, of beter ‘de mens’, fascineert mij.

Waanzinnig. Er zijn zoveel factoren die invloed hebben op onze gezondheid, ons geluk en op de manier hoe we in het leven staan… De invloed van voeding, beweging en mindset op ons dagelijkse functioneren vind ik buitengewoon interessant.

Ooit zat ik in de put. Diep in de put. Depressief, darmen ontregeld en hormonaal gigantisch van slag. Stiekem dacht ik dat dit bij het leven hoorde. Of sterker nog: bij VROUW zijn hoorde.

Ik kon me niet voorstellen dat dit mijn toekomst was en besloot me eens te verdiepen in mijn klachten. Ik ging een boek lezen over voeding en gezondheid. En nog één. En nog één…

De boeken werden opgevolgd door een cursus orthomoleculaire voeding en er ging een wereld voor me open! Door te kiezen voor voedzame maaltijden, de beweging die bij mij past en veel liever tegen en over mezelf te praten ben ik veel meer in mijn kracht komen te staan. Ik begon te begrijpen dat het menselijk lichaam bijzonder sterk is, maar dat de invloed van voeding en mindset op onze gezondheid minstens zo sterk is.

Ik stond versteld van de wetenschap dat lichamelijke en geestelijke gezondheid nauw met elkaar verbonden zijn. Zouden mijn klachten misschien wat met elkaar te maken hebben? Niemand heeft mij ooit verteld wat het belang van een goede darmgezondheid is voor je stemming en je energie. Of wat de Pil met je hormoonhuishouding doet. Of hoe ziek je jezelf kunt denken!

For real.

Zo onstond Praktijk Hartbiet

Nerd-modus aan

Ik vond dat daar verandering in moest komen. Dus mijn nerd-modus ging aan en ik volgde met veel plezier een opleiding Medische Basiskennis om vervolgens de opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut te volgen. In eerste instantie om mezelf te begrijpen. Maar elke dag groeide mijn drang om andere mensen bij te staan in hun zoektocht naar gezondheid en het ontdekken van wat hun klachten proberen te vertellen. Ik ontwikkelde een passie voor het begrijpen van de vrouwelijke cyclus, darmen, hormonen en vruchtbaarheid. En die passie wil ik met jou delen, om jou te laten ervaren dat je invloed hebt op je eigen gezondheid. Dát is mijn missie.

Zo ontstond Praktijk Hartbiet. Met meer dan 100 redenen voor deze naam komt het maar op 1 ding neer:
het past bij wie ik ben.

Voeding

Welke voeding past bij jou? Leer bewuste keuzes maken voor voeding die jouw lichaam nodig heeft en je klachten vermindert. Laat voeding je medicijn zijn.

Mindset

Hoe sta jij in het leven? Mentale gezondheid is bijzonder belangrijk. Een positieve mindset is een garantie voor een gezond lichaam en een heldere geest.

Suppletie

Ondersteun je lichaam met de juiste suppletie om tekorten van voedingstoffen aan. Met een speciaal voor jou samengesteld suppletieplan optimaliseer je je herstel en gezondheid.

Leefstijl

Het belang van voldoende, juiste manier van beweging en ontspanning is onmisbaar voor een goede hormonale balans en algehele gezondheid.

Sucker for knowledge

Als je mij kent weet je dat positiviteit voor mij ongelooflijk belangrijk is. Ik heb een ongekend vertrouwen in het zelfherstellend vermogen van mijn eigen lichaam en in dat van jou. Praten over poep, darmen en menstruatie vind ik heerlijk, want het zegt zoveel over onze gezondheid! En aangezien ik echt een sucker for knowledge ben lees ik elke dag wel een informatief artikel of in een boek over deze en andere interessante onderwerpen.

Soms gun ik mezelf echt een relaxmoment, dat betekent voor mij met de kat en een kleedje op de bank, een kop thee en stuk chocolade erbij naar een aflevering (of 2…3…6) Friends kijken. Die ik op z’n minst al 20x –Oh my god– heb gezien, maar ik krijg er gewoon geen genoeg van!

En ondanks dat koken niet echt een hobby van me is, kan ik er wel enorm van genieten om te experimenteren met voeding. Mijn vriend is er overigens wat minder blij mee, want ik presteer het altijd om de keuken om te toveren tot 1 grote ontplofte BENDE als ik kook. En onze regel is: de één kookt, de ander ruimt op. Slim bekeken toch?

Wil jij meer weten over mij of wat ik doe? Neem dan contact met mij op!

Ja, ik wil een goede gezondheid!

Helaas is het op dit moment (voorlopig) niet mogelijk om een afspraak te maken i.v.m. aankomend zwangerschapsverlof.
Heb je interesse in de EMB-test? Kijk dan op de website van EMB-test voor een therapeut die bij jou past.